Wat gebeurt er tijdens een assessment?

 
Als je op de afgesproken tijd bij ons binnenkomt starten wij met een kennismaking. Vervolgens introduceren wij bij jou de verschillende persoonlijkheidsvragenlijsten en cognitieve tests, die wij nodig hebben om een goede analyse van jouw karakterologisch profiel te maken. Naast aard en aanleg willen wij ons ook een goed beeld vormen van jouw praktijkervaring en verwachtingen. Daarvoor maken wij gebruik van een biografisch interview. Indien gewenst maakt ook een rollenspel onderdeel uit van deze testdag.
 
Tussen de middag kun je gebruik maken van een lunch. Na de middag gaan wij met jou in gesprek over onze bevindingen, wat resulteert in een advies aan jou.
 
Je kunt ervan uitgaan dat een assessment een tijdsinvestering van een werkdag vraagt.
 
Wat je kan helpen ter voorbereiding is vooral een goede nachtrust. Mocht je van ver komen en willen overnachten in Zwolle, dan informeren wij jou graag over de mogelijkheden.
 
Ter voorbereiding op de cognitieve tests oftewel het maken van intelligentietests onder tijdsdruk, kan het zinvol zijn om deze te oefenen. Wil je hier gebruik van maken, neem dan even contact op met je adviseur en dan kan hij/zij je passende tips geven.

Ben je binnenkort kandidaat voor een assessment en heb je een vraag?

Mail of bel dan gerust voor meer informatie.