Assessments

 

Jij wilt…

… de juiste persoon aannemen

Je zoekt een nieuwe collega. Die past bij de functie, het team en de organisatie. Tijdens de sollicitatieprocedure krijg je een goede eerste indruk van een kandidaat. Maar wil je weten of hij of zij ook over de benodigde talenten, drijfveren, ambitie en motivatie beschikt? Dan is een assessment interessant. Hiermee vorm je een objectief beeld van de kennis, vaardigheden en werkhouding van de kandidaat. 

…het beste uit je medewerker halen

Ben jij benieuwd of jouw collega meer uit zichzelf en zijn of haar baan kan halen? Of wat hij of zij nodig heeft om goed te functioneren? Dan is het erg interessant om te ontdekken wat zijn de talenten en ontwikkelingsmogelijkheden van je collega zijn. Een assessment geeft snel inzicht en biedt handvatten, waarmee je jouw collega gericht ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen.

… je team beter laten functioneren

Wil je inzicht in het functioneren van je team als geheel en ben je benieuwd waarin jullie je kunnen ontwikkelen? Of zoek je een nieuwe collega en vraag je je af welke sollicitant jouw team het beste aanvult? Beide vragen worden met een assessment helder beantwoord. Het geeft niet alleen een duidelijk overzicht van de (benodigde) talenten binnen het team, maar ook een concreet ontwikkeladvies op persoons- en teamniveau.

… jouw talenten ontdekken

Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en ontwikkelingsmogelijkheden. Om de volgende stap in je carrière te maken. Om te ontdekken welke baan het beste bij je past. Of juist te onderzoeken wat er nodig is om beter te presteren in je huidige functie. Na de assessmentdag heb je direct een helder beeld van jouw talenten, kansen en ontwikkelingsmogelijkheden. En kun je gericht op zoek, of aan de slag.


Zo werkt het assessment

Een assessment gaat over mensen. Over ambities, dromen, talenten en valkuilen. Veel van deze elementen zijn met beproefde vragenlijsten en testen te achterhalen. Toch houden assessments daar voor ons niet op. Wij willen de persoon achter de testresultaten leren kennen. Pas dan is ons beeld écht compleet. 

Lees meer over onze werkwijze

Een duidelijk antwoord

De resultaten van de testen, het interview en de praktijkopdracht vormen samen een totaalbeeld van de talenten van de kandidaat. Deze talenten leggen wij vervolgens naast de ontwikkel- of selectievraag. Na onze analyse geven wij een duidelijk en concreet advies.

Focus op talenten

Door op de talenten te focussen, zorgen wij ervoor dat iedere kandidaat met waardevolle inzichten naar huis gaat. Waarmee hij of zij een passend vervolg aan zijn of haar loopbaan kan geven. 

Lees meer over ons