loader image

Selectie-Assessment

De vraag of iemand een bepaalde functie aan kan wordt steeds meer ondergeschikt aan de vraag of iemand pást bij de baan en organisatie. Natuurlijk is er een aantal harde criteria noodzakelijk voor het succesvol uitvoeren van een functie, maar blijkt dat persoonlijkheid, intelligentie en gedrag steeds belangrijker wordt binnen de selectievraag.

Tal van wetenschappelijk onderzoek laat zien dat deze match van invloed is op zowel de productiviteit van een werknemer als op de waargenomen inzetbaarheid van een werknemer. Des te belangrijker om op voorhand te weten waar iemand zijn talenten, drijfveren, ambities en motivaties liggen.

Wat is een selectie-assessment en wat moet een kandidaat doen?

Het selectie-assessment vormt een objectief en onafhankelijk inzicht in de kwaliteiten en aandachts- en ontwikkelpunten van een kandidaat. De assessmentdag start met een diepte-interview tussen de kandidaat en de adviseur. De kandidaat vult tijdens de assessmentdag een drietal uitgebreide persoonlijkheidsvragenlijsten en een drietal intelligentietests in, zo ontstaat een scherp beeld van het werk- en denkniveau. Het selectie-assessment kan worden aangescherpt met een praktijkopdracht, waarbij wij kijken of iemand specifieke competenties laat zien die nodig zijn voor de functie.

Wat zijn de uitkomsten van een selectie-assessment?

Nadat de adviseur alle informatie heeft verzameld, vind er een terugkoppelingsgesprek plaats waarin alle informatie en inzichten worden gedeeld met de kandidaat. Op die manier wordt er een gefundeerd advies gegeven. Ook geven wij in het terugkoppelingsgesprek het antwoord op de cruciale vraag: wordt iemand wel of niet geschikt geacht voor de functie? De kandidaat ontvangt binnen 5 werkdagen een rapport met daarin een uitwerking van de sterke eigenschappen en verbeterpunten, inclusief ontwikkeladviezen en conclusie met betrekking tot de selectievraag.

Selectie-Assessment