loader image

Werkwijze

Een persoonlijke droom, een nieuwe baan. Voor kandidaten staat er veel op het spel bij een assessment. Gevoelsmatig is er één kans om de beste versie van jezelf te laten zien. Zo voelt het tenminste. Toch zijn onze assessments géén momentopnames. Maar een serie van contactmomenten, waarbij wij de kandidaat en zijn of haar talenten leren kennen.

Een persoonlijke droom, een nieuwe baan. Voor kandidaten staat er veel op het spel bij een assessment. Gevoelsmatig is er één kans om de beste versie van jezelf te laten zien. 

Zo voelt het tenminste. Toch zijn onze assessments géén momentopnames. Maar een serie van contactmomenten, waarbij wij de kandidaat en zijn of haar talenten leren kennen.

Persoonlijk

Een assessment gaat over mensen. Over ambities, dromen, talenten en valkuilen. Veel van deze elementen zijn met beproefde vragenlijsten en testen te achterhalen. Toch houden assessments daar voor ons niet op. Wij willen de persoon achter de testresultaten leren kennen. Dat doen we door één-op-één met de kandidaat in gesprek te gaan. Zowel vooraf als tijdens het assessment. Deze gesprekken combineren we met de testresultaten. 

Zo ontstaat er een helder totaalbeeld van de de kandidaat, en zijn of haar talenten, ten opzichte van de vraag.

Betrokken

Is het assessment afgerond, maar heeft de kandidaat en/of de opdrachtgever vragen over de uitkomsten? Geen probleem. Wij weten dat kandidaten op een assessmentdag vaak veel informatie te verwerken krijgen. Daarom bieden we iedere kandidaat en/of opdrachtgever een verdiepingsgesprek aan. Dit gesprek heeft een coachend karakter en heeft bijvoorbeeld als doel om de uitkomsten van het assessment verhelderen en/of de handvatten te verduidelijken.

Helder

Op het selectie- of ontwikkelingsvraagstuk krijgen de kandidaat en de opdrachtgever, direct na afronding van het assessment, een duidelijk antwoord. Zodat beide partijen meteen weten waar zij aan toe zijn. Het officiële eindrapport volgt later. Hierin staan de talenten, de ontwikkelkansen én het antwoord op de vraag nog eens helder omschreven.

Van Assessment tot zekerheid in 5 stappen

Stap 1:

Samen met de opdrachtgever bepalen we de onderzoeksvraag. Dit kan een selectie- of een ontwikkelvraagstuk zijn, met specifieke aanvullende vragen die contextafhankelijk zijn.

Stap 2:

Daarna nemen wij contact op met de kandidaat. We maken telefonisch kennis, nodigen de kandidaat uit voor de assessmentdag en leggen hem of haar uit wat deze dag en het proces inhouden.

Stap 3:

Dan volgt de assessmentdag, meestal bij ons op kantoor in Zwolle. Volgens een unieke methode brengen wij de persoonlijkheid en cognitieve vaardigheden van de kandidaat in beeld.

Stap 4:

Binnen 5 werkdagen volgt het rapport. Geeft de kandidaat hier akkoord op? Dan sturen wij het rapport op naar de werkgever. Is een snelle(re) uitslag gewenst? Dan gaan we hierover met de opdrachtgever in gesprek.

Stap 5:

Na het eindrapport is onze dienstverlening niet klaar. We snappen dat een assessmentdag veel informatie met zich meebrengt. En dat er ook na deze dag vragen kunnen ontstaan. Daarom nodigen wij elke kandidaat en opdrachtgever uit voor een verdiepingsgesprek. Individueel of samen. Waarin we de nieuwe vragen beantwoorden, of juist dieper op bestaande vragen ingaan. 

Werkwijze