Onze werkwijze

Een persoonlijke droom, een nieuwe baan. Voor kandidaten staat er veel op het spel bij een assessment. Gevoelsmatig is er één kans om de beste versie van jezelf te laten zien. Zo voelt het tenminste. Toch zijn onze assessments géén momentopnames. Maar een serie van contactmomenten, waarbij wij de kandidaat en zijn of haar talenten leren kennen.

Persoonlijk

Een assessment gaat over mensen. Over ambities, dromen, talenten en valkuilen. Veel van deze elementen zijn met beproefde vragenlijsten en testen te achterhalen. Toch houden assessments daar voor ons niet op. Wij willen de persoon achter de testresultaten leren kennen. Dat doen we door één-op-één met de kandidaat in gesprek te gaan. Zowel vooraf als tijdens het assessment. Deze gesprekken combineren we met de testresultaten. Zo ontstaat er een helder totaalbeeld van de de kandidaat, en zijn of haar talenten, ten opzichte van de vraag.

Betrokken

Is het assessment afgerond, maar heeft de kandidaat en/of de opdrachtgever vragen over de uitkomsten? Geen probleem. Wij weten dat kandidaten op een assessmentdag vaak veel informatie te verwerken krijgen. Daarom bieden we iedere kandidaat en/of opdrachtgever een verdiepingsgesprek aan. Dit gesprek heeft een coachend karakter en heeft bijvoorbeeld als doel om de uitkomsten van het assessment verhelderen en/of de handvatten te verduidelijken.

Helder

Op het selectie- of ontwikkelingsvraagstuk krijgen de kandidaat en de opdrachtgever, direct na afronding van het assessment, een duidelijk antwoord. Zodat beide partijen meteen weten waar zij aan toe zijn. Het officiële eindrapport volgt later. Hierin staan de talenten, de ontwikkelkansen én het antwoord op de vraag nog eens helder omschreven.