loader image

Klantverhaal Rechtbank Overijssel

“Een Talent-assessment geeft een beeld van wie je bent, waar je staat, wat je normen en waarden zijn en hoe dit zich verhoudt tot je dagelijks werk”, vertelt Jeannette. Ook biedt het assessment inzicht in het werk- en denkniveau. “Dat laatste vond ik nog best spannend, omdat ik vanuit vakinhoudelijke kennis doorgegroeid ben.”

HR-adviseur Jeannette: ‘Een assessment zou gemeengoed moeten zijn’


Als kind wist Jeannette Kolthof het zeker: ze wilde bij justitie werken. Deze droom verwezenlijkte ze al snel. En ze werkt er nog steeds, met veel plezier. Tegenwoordig als HR-adviseur bij de Rechtbank Overijssel, waar ze leidinggevenden adviseert en casemanagers en collega’s ondersteunt bij hun re-integratie. Beide vormen van HR vindt ze leuk, maar de verzuimbegeleiding trekt haar het meest. Om ook voor haarzelf te achterhalen waar ze energie van krijgt en hoe ze dit behoudt, neemt Jeannette deel aan een Talent-assessment. 

“Een Talent-assessment geeft een beeld van wie je bent, waar je staat, wat je normen en waarden zijn en hoe dit zich verhoudt tot je dagelijks werk”, vertelt Jeannette. Ook biedt het assessment inzicht in het werk- en denkniveau. “Dat laatste vond ik nog best spannend, omdat ik vanuit vakinhoudelijke kennis doorgegroeid ben.” Met gezonde spanning vertrok ze richting Zwolle, waar een warm welkom op haar wachtte. “Ik werd heel warm ontvangen door de adviseur.” 

Bevestiging

Na de cognitieve testen, de persoonlijkheidsvragenlijsten en het één-op-één gesprek was het tijd voor de uitslag. Jeannette: “Ik was toch wel opgelucht dat ik een HBO werk- en denkniveau score had behaald. Dat was ook een belangrijke bevestiging voor mij. Reden van het assessment was een spiegelbeeld krijgen van mijzelf als persoon in relatie tot mijn werk. Waardoor ik mijzelf beter begrijp én mijn werk beter uit kan voeren. Dat is heel waardevol.” 

Duurzaam inzetbaar

Nu Jeannette het assessment zelf heeft ervaren, is de HR-adviseur overtuigd van de meerwaarde. “Een assessment zou gemeengoed voor veel meer functies bij de Rechtbank Overijssel moeten zijn. Het werk wordt alsmaar complexer en er worden andere eisen aan onze medewerkers gesteld. Ook worden er regelmatig nieuwe functies ontwikkeld. Daarbij zoeken we dan iemand die deze ook echt vorm kan geven. Dat vraagt om specifieke competenties, die je tijdens een assessment goed kunt meten. Op die manier werf je echt duurzaam inzetbare medewerkers.”

Niet commercieel

Hoewel haar assessment afgelopen is, kan Jeannette nog gewoon bij haar adviseur van Assessment Collectief terecht. “De adviseur belde me weken na het assessment nog eens op, om te horen hoe het met me ging. Nog steeds sparren we af en toe. Gewoon, vrijblijvend. Dat spreekt mij zo aan in Assessment Collectief, ze zijn niet commercieel. Mijn persoonlijke belangen staan altijd voorop.” 

Ben jij benieuwd naar jouw talenten en ontwikkelkansen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Klantverhaal Rechtbank Overijssel